Miskolc Lengyel Nemzetiségi Önkormányzata

Weather Data Source:
DSC01588

Lengyel karácsony Miskolcon

Lengyel karácsony Miskolcon
2022. december 16.

Két év kényszerű kihagyás után 2022. december 16-án újra összegyűlhettek a miskolci lengyel közösség tagjai, hogy magyar barátainkkal együtt ünnepelhessük a hagyományos „Lengyel Karácsonyt” Miskolc MJV Polgármesteri Hivatalának Dísztermében.

Az ünnepséget Szabó Mónika, az MLNÖ elnöke nyitotta meg, aki a lengyel karácsony egyik fontos eseményéről, az ostyatörésről is beszélt.


Nagy megtiszteltetés volt számunkra, hogy körünkben köszönthettük Andrzej R. Kalinowski konzul urat, aki ünnepi köszöntőjében kitért arra, hogy karácsonykor a legfontosabb a szeretet, Badány Lajos alpolgármester urat, dr. Ignácz Dávid jegyző urat valamint Szabó József atyát a Diósgyőri Római Katolikus Templom plébánosát.


Az ünnepi gondolatok után szívmelengető programmal készültek a Symphonia A.M.I. tanulói: Galamb Norbert, Derencsényi Gergő, Smizsánszki Kristóf, Horváth Petra, Várady Enikő, Talián Alíz, Derencsényi Csenge, Rontó Hanna, Major Zoé, valamint felkészítő tanáraik: Almássy Judit, Almássy Juhász Andrea és Császáriné Lazányi Mária.

Felléptek még a miskolci lengyel közösség tagjai is: Kusztván Péter, Donát Erika, Feledy Péter és baráti köre, Tóth-Strońska Bernadeta, Tóth Kinga és Tóth Kazimierz, Seres Zsuzsanna, akiknek ezúton is köszönetünket fejezzük ki a lelkes és ünnephez méltó produkciójukért.

Az ünnepi műsort levezette: Bárkányi Tamara.


Ezt követően hagyományos lengyel karácsonyi finomságokkal kínáltuk a megjelent vendégeinket és fellépőinket. Megkóstolhatták a finom barszczot, a savanyú káposztával és szárított gombával töltött pasztecikit és természetesen nem maradhatott el a lengyel almás sütemény a szarlotka sem.

Kellemes, jó hangulatú estével zárhattuk az évet és a Miskolci Lengyel Nemzetiségi Önkormányzat 2022-es programjait.

A rendezvényről készült videó ITT megtekinthető.

Írta: Szabó Mónika és Zsótér Judit
Fotók: Tóth Péter, Szabó Mónika és MINAP
Videó: Tóth Péter

HOZZÁSZÓLÁSOK
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments

LEGUTÓBBI BEJEGYZÉSEK

HÍRLEVÉL

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy elsők között olvassa híreinket!