Miskolc Lengyel Nemzetiségi Önkormányzata

Weather Data Source:
DSC01569

Nemzetiségek Napja Miskolcon

Nemzetiségek Napja Miskolcon
2022. december 14.

Az Országgyűlés 2012-ben nyilvánította december 18-át – a napot, amelyen az Egyesült Nemzetek Szervezete elfogadta a Nemzeti vagy Etnikai, Vallási és Nyelvi Kisebbséghez tartozó Személyek Jogairól szóló Nyilatkozatát – a Nemzetiségek Napjává. Ebből az alkalomból elismerésben részesülnek azok, akik kiemelkedő szerepet játszottak a helyi nemzetiségek életében, tevékenységében.

Ebből az alkalomból, 2022. december 14-én Miskolc MJV Polgármesteri Hivatalában került sor ünnepélyes keretek között a miskolci nemzetiségek jelöltjeinek elismerésére. Veres Pál polgármester úr és Varga Andrea alpolgármester asszony mondtak köszöntőt és méltató szavakat Miskolc kilenc nemzetiségének kilenc jelöltjére és adták át az elismeréseket.

Számunkra nagy öröm, hogy a miskolci lengyelség közösségéből Rémiás Emőke is a díjazottak között szerepel. Emőke több mint egy évtizede rendkívül aktív tagja a miskolci lengyel közösségnek. Derenki leszármazottként, a lengyelség szeretete a vérében van.
A Miskolci Lengyel Önkormányzat rendezvényeinek fontos szereplője, aki a kézműves tehetségét kamatoztatva segíti rendezvényeink sikerét. Emellett zeneszeretetét és ismeretét is megosztja a közösségünkkel: neki köszönhető, hogy akár virtuálisan, akár élőben színvonalas megemlékezéseket tarthatunk a lengyel vonatkozású zenei évfordulókról.

Rémiás Emőkének ezúton gratulálunk és kívánjuk, hogy még nagyon sokáig közösségünk oszlopos tagja maradjon.
A Nemzetiségek napja alkalmából elismerésben részesültek még: Matulay Sándorné (bolgár), Szambanisz Jorgosz (görög), Almássy Judit (német), Kovács Csaba (örmény), Szegedi Dezső (roma), Kramarenkó Viktor (ruszin), Pálkovács Lajos (szlovák) és Skornyák József (ukrán).
Mindenkinek gratulálunk!

Írta: Szabó Mónika és Zsótér Judit
Fényképek: Bárkányi Péter és MINAP

HOZZÁSZÓLÁSOK
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments

LEGUTÓBBI BEJEGYZÉSEK

HÍRLEVÉL

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy elsők között olvassa híreinket!