Miskolc Lengyel Nemzetiségi Önkormányzata

Weather Data Source:
DSC01351

Lengyel Függetlenség napja

Lengyel Függetlenség napja
2022. november 11.

A Miskolci Lengyel Nemzetiségi Önkormányzat idén is igyekezett méltón megünnepelni a Lengyel Függetlenség napját. 2022. november 11-én, a Hősök terén ünnepélyes műsorral emlékeztünk meg erről a fontos eseményről.
A rendezvényt Szabó Mónika az MLNÖ elnöke nyitotta meg. A köszöntő után közösen elénekeltük a lengyel Himnuszt, melyet Zsoltay Zsolt kísért szájharmonikán.
A Himnusz után Miskolc MJV Polgármesteri Hivatala nevében Badány Lajos alpolgármester úr beszédét hallgathattuk meg, melyben kiemelte a kétezer éves magyar-lengyel barátság fontosságát és kiemelte, miért olyan fontos megemlékezni Lengyelország függetlenné válásáról.
Alpolgármester úr beszéde után Kusztván Péter felolvasta Ludwik Wiszniewski: 11 Listopada című versét lengyel nyelven.
Ezt követően Tóth-Strońska Bernadeta és gyermekei Tóth Kinga és Tóth Kazimierz közösen elénekelték Maria Konopnicka: Rota című versének megzenésített verzióját.
A megemlékezésen koszorút helyeztünk el a Hősök terén található emlékműnél, ezzel is emlékezve nem csak a Lengyel Függetlenség Napjára, hanem az I. világháború befejezésére.
A rendezvényt Szabó Mónika zárta, megköszönve a jelenlévők és a szereplők részvételét, mely után még egy kis kötetlen beszélgetésre ott maradtunk. Ehhez a beszélgetéshez csatlakozott egy lengyelországi turista csapat, akik épp akkor jártak arra és örömmel látták, hogy Miskolcon is megemlékezünk nemzeti ünnepünkről.

Írta: Szabó Mónika
Fényképek: Bárkányi Péter, MINAP

HOZZÁSZÓLÁSOK
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments

LEGUTÓBBI BEJEGYZÉSEK

HÍRLEVÉL

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy elsők között olvassa híreinket!