Miskolc Lengyel Nemzetiségi Önkormányzata

Weather Data Source:
LMBN2023_kiemelt

Lengyel-magyar barátság napja 2023.

Lengyel-magyar barátság napja

2023. március 23.

Polak, Węgier, dwa bratanki – Lengyel, magyar két jó barát… – tartja a mondás, amely immáron több mint ezer éve tart. E barátságot ünneplik 2007 óta minden év március 23-án Lengyelországban és Magyarországon egyaránt.

Ebben az évben a miskolci lengyel közösség a „Lengyelország Magyarok szemében” című kiállítás megnyitójával egybekötve ünnepelte e jeles napot, aminek a II. Rákóczi Ferenc Megyei Könyvtár adott otthont.

A kiállításon megjelent vendégeket Szabó Mónika elnök köszöntötte és beszélt a kiállítás tematikájáról.

Az elnök köszöntőjét követően Miskolc MJV Polgármesteri Hivatalának képviseletében dr. Badány Lajos alpolgármester úr nyitotta meg a kiállítást, aki a beszédében elmondta, hogy még, ha távoli is, de mindkét szülői ágról lengyel leszármazott, ezért is vesz részt nagy örömmel a rendezvényeinken. Alpolgármester úr kitért arra is, hogy a két nép mindig egymást segítve élte át az évszázadok során a történelem viharait.

A jelenlévők a megnyitó után egy igazán érdekes fényképekből álló kiállítást tekinthettek meg, és látható érdeklődéssel és örömmel fedezték fel a régi-új Lengyelország szépségeit.

Ezúton szeretnénk köszönetet mondani a budapesti Lengyel Kutatóintézet és Múzeumnak, hogy a rendelkezésünkre bocsátotta a kiállítás anyagát.

A Miskolci TV-ben:

Írták: Szabó Mónika és Zsótér Judit

Fényképek: K. Lívia

HOZZÁSZÓLÁSOK
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments

LEGUTÓBBI BEJEGYZÉSEK

HÍRLEVÉL

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy elsők között olvassa híreinket!