Miskolc Lengyel Nemzetiségi Önkormányzata

Weather Data Source:
Kiemelt - Szerelem a színpadon

Szerelem a Színpadon – Kiállítás megnyitó

Szerelem a Színpadon – Jan Kiepura és Eggerth Márta

2023. május 18.

 

Jan Kiepura lengyel tenor énekes és színész születésének 121. évfordulójára emlékeztünk meg Miskolcon, a „Szerelem a Színpadon” című kiállítással, amely Jan Kiepura és Eggerth Márta életéről és szerelméről mesélt nekünk.

A kiállítás anyagát a Lengyel Kutatóintézet és Múzeum bocsátotta rendelkezésünkre, amit ezúton is nagyon hálásan köszönünk.

A jelenlévőket és meghívott vendégeinket Baloghné Szabó Ilona a Miskolci Lengyel Nemzetiségi Önkormányzat képviselője köszöntötte.

A köszöntőt követően a kiállítást Mikita Gábormiskolci színészmúzeum (Thália-ház) színháztörténész-muzeológusa nyitotta meg. Mikita Gábor többet között arra is kitért, hogy Jan Kiepura többször is járt Magyarországon és bizony Miskolcon és Lillafüreden is tartózkodott.

A kiállítás megnyitó után a lelkes vendégeink Rémiás Emőke előadását hallgathatták és tekinthették meg, aki nagyon élvezetesen és zenés videók segítségével mesélt a két énekes/színész életéről, szerelméről és külföldi sikereiről. Többek között azt is megtudtuk, hogy Eggerth Márta itthon méltatlanul elfelejtett világhírű operett énekesnő volt, aki bár Magyarországon kívül élte az életét, mindig megőrizte anyanyelvét és büszke volt magyarságara.

 

Írta: Szabó Mónika és Rémiás Emőke

Fényképek: Bárkányi Péter

 

 

       

 

HOZZÁSZÓLÁSOK
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments

LEGUTÓBBI BEJEGYZÉSEK

HÍRLEVÉL

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy elsők között olvassa híreinket!